Módszerünkről

Módszerünkről

és arról, hogy mit mondanak róla olaszos senior tanítványaink…

 

A STUDIO ITALIA egy év híján negyed évszázados. Olasz nyelviskola, de egy ideje más nyelveket is tanít. Szeretjük a különleges tanításokat, rendszeresen szervezünk tolmács- és fordítótanfolyamokat, sőt nemrég megalapítottuk főzőiskolánkat is. A STUDIO ITALIA hat-nyolc éve olaszból elindította senior kurzusait is.

 

Vezetőtanárunk nagy rokonszenvvel követi a seniorok tanulását. Azt mondja, hogy talán egyik csoportunk sem él olyan hatékonyan a módszerünk adta lehetőségekkel, mint éppen az ötvenen túliak.

 

Hatékonyan gyakorolják a „fedezzük fel a szabályokat!” eszmét, az „előbb én magam gondolkozom, azután a társammal, majd egy másik társsal és – ha kell – mind együtt a tanárral” elvet. Mert szeretik logikájukat használva a nyelvhez közelíteni, korábbi nyelvi és más ismereteiket mozgósítva érteni a szövegeket, jól esik és tudnak is másokkal együttműködni, kedvelik az autentikus szövegeket, szeretnek komolyan játszani. Fontos, hogy azt mondják, amit gondolnak és ne azt kelljen mondaniuk, amit elvileg már mondani képesek. Könnyen azonosulnak tehát módszerünkkel és élvezik egymás társaságát.

 

Erre nem csak az órán nyílik számukra alkalom, hanem az óra előtt is: nem szeretnek ugyanis elkésni, inkább korábban jönnek és kezdés előtt még isznak egy kávét, esetleg megbeszélik a házi feladatot is, az Iskola által szervezett órán kívüli programokra is szívesen eljönnek. Ideális nyelvtanulók – mondja vezetőtanárunk.